Za nami niezapomniane spotkanie, podczas którego nasi studenci po raz kolejny udowodnili, że różnorodność to nasza siła – zwłaszcza kulinarna!
Tym razem wieczór został zorganizowany przez Halynę, studentkę Uniwersytetu Kaliskiego zaangażowaną w nasz program Buddy, która przygotowała aromatyczny barszcz ukraiński.
To jednak nie wszystko! Podczas wydarzenia nasi zagraniczni studenci podzielili się smakami swoich krajów:
Oliwia – studentka z Wydziału Nauk Społecznych – zaserwowała klasyczny polski bigos.
Studenci z Turcji – Silma, Ismail, Ahmet, Berkay, Sila, Mevlut, Buse i Irmak – przygotowali prawdziwą ucztę: Havuç Tarator, Mercimek Köftesi, Çiğ köfte, Yaprak sarması, Sütlaç, Leblebi, Yumpat oraz Makarna salatası.
Mihai z Mołdawii zachwycił wszystkich swoją sałatką z ananasem.
Rohey z Gambii poczęstowała nas tradycyjnym deserem Chakry.
Leen z Jordanii przygotowała słodką هريسة (harisę).
Kynara z Portugalii uraczyła nas pysznym bananowym deserem.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom za tę smakowitą podróż dookoła świata!