• Polski
  • English
    • Contrast
    • Font

Za nami niezapomniane spotkanie, podczas którego nasi studenci po raz kolejny udowodnili, że różnorodność to nasza siła – zwłaszcza kulinarna!

Tym razem wieczór został zorganizowany przez Halynę, studentkę Uniwersytetu Kaliskiego zaangażowaną w nasz program Buddy, która przygotowała aromatyczny barszcz ukraiński.

To jednak nie wszystko! Podczas wydarzenia nasi zagraniczni studenci podzielili się smakami swoich krajów:

Oliwia – studentka z Wydziału Nauk Społecznych – zaserwowała klasyczny polski bigos.

Studenci z Turcji – Silma, Ismail, Ahmet, Berkay, Sila, Mevlut, Buse i Irmak – przygotowali prawdziwą ucztę: Havuç Tarator, Mercimek Köftesi, Çiğ köfte, Yaprak sarması, Sütlaç, Leblebi, Yumpat oraz Makarna salatası.

Mihai z Mołdawii zachwycił wszystkich swoją sałatką z ananasem.

Rohey z Gambii poczęstowała nas tradycyjnym deserem Chakry.

Leen z Jordanii przygotowała słodką هريسة (harisę).

Kynara z Portugalii uraczyła nas pysznym bananowym deserem.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za tę smakowitą podróż dookoła świata!